Nuffnang

Friday, May 14, 2010

Kecewa tetap ada. Tapi aku Ok ^^

Tadi aku tengok keputusan contest bina header untuk MOBS atau Malaysian Online Baby Shop. Klik sini untuk tengok header yang berjaya terpilih sebagai header kemenangan.
Rezeki tak berpihak kepadaku. Tak satu header pun terpilih. Tapi iyelah, tak semua suka design aku kan. So ok, aku terima. Positifkan diriku. hehe...
Kecewa? Jangan bohong la kata tidak. Tentulah ada rasa kecewa itu. Walau bagaimanapun kawan-kawan... Adat pertandingan, tentu ada menang dan kalah. So be it! Happy-happykan diriku dan dirimu andai anda pun sedang dilanda sedih sepertiku sebelum ini.
..................................
Sebenarnya rasa ini bukanlah kerana kecewa yang ini saja. In real life pun aku dilanda kekecewaan. Aku tak nak ceritakan panjang lebar di sini. Bimbang disalah ertikan. Lagipun aku tahu ada jugak member ofis yang baca blog ini. Dan perlu kita faham. Orang di dunia maya dan dunia nyata sama sekali tak sama. Nak-nak yang memang dah kenali kita. Makanya untuk berblog perlulah berhati-hati keluarkan kenyataan.
Kadang-kadang kita rasa perlu luahkan pada seseorang. Kadang-kadang melalui penulisan dah memadai andai rasanya takde orang lagi yang sudi mendengar. Tapi kalau dua-dua bahagian pun tak mampu bendung masalah, lebih baik diam-diam pendam je perasaan tu.
Lebih baik, lebih selamat. Aku dah jatuh meter mood nak bekerja harini. Rasa tak best hehe... Gelak paksa.

8 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lain kali cuba lagi tapi saya suka lah design awak..

yantz-yeem said...

alahaiiii...mmm x pe la xde rzki..aku dah target ko nye leh menang...sbb smue tu cun...walo cmner pon ko nye design mmg yg terbaeeekkk lah!!!dun givap babe!!!byk lg contest kita leh join!!!hahaha..aku tgh kemaruk masuk contest bhp racing nie..wakakaka

Wansteddy Tales said...

eliss... trimas ^^

saya harap boleh improve skill lagi. kalah gini maknanya kena usaha lagi hehe

Wansteddy Tales said...

k.yantz... itu le yg dinamakan takde rezeki. myb ada yg xsuka pn kena trima gak hakikat tu kan hehe... lepas tu mula timbul kenyataan "malas ah aku nak join contest design2 lagi, wat penat je" hahaha... pastu join lagi, xserik2. kali ni aku xkisah, kena belajar improve skill lagi heheh

A N A K - A N A K K U said...

alaaaa....tol mmg sedey kalau tak menang, tp xper dh cube y terbaik...cube lagi erk....heheheh sypun selalu x menang contest...tp x mengalahpun...so chaio!chaio! go!go!

Wansteddy Tales said...

anak-anakku ~ trimas bg semangat. ini bkn kali pertama design contest kena reject. so kali ni xbrapa nk kisah sngt. kecewa ttp ada, tp saya ok hehe...

fiza said...

Tak per, bley cuba lagi, tapi design² u memang cantik & kreatif. Design utk header pon cantik gak (^_^)

Wansteddy Tales said...

fiza... trimas. saya masih baru jinak2 design header. kebnykan header utk contest hehe