Nuffnang

Wednesday, June 23, 2010

Berblog itu wajib

Aku sakan dengan segala kerja sekarang. Tapi hatiku lebih kepada blog blog blog. Itu masalah! Macam orang bercinta pulak kurasakan. Ketagihan ini memang menyusahkan. Aku rasa tak aman tenteram nak menghadap kerja bila sehari tak berblog. Aku nak fikirkan rekabentuk jadi tergendala segala idea haha... Sudahnya aku ambil gak masa untuk menulis. Kalau dah gitu gilenya boleh aku kusyuk bekerja? Tak boleh punyalah dik....
Rasa marah bila pengurusan masa aku tak berjalan lancar. Aku dah bahagikan pagi buat kerja. Tengahari berblog sekejap (tersasul lama jugak) petang sambung kerja. Tapi bila sedang-sedang layan kerja tangan aku dok kuis-kuis jugak blog ni. Hapa la.
Akhir kata, aku nak kembali bertugas. Ye... memang sekarang dah jam 1 petang, waktu rehat. Tapi aku ni memang tak mengurus masa dengan betul. Gasaklah. Asalkan dua-dua kerja berjalan lancar hehe...

17 comments:

Hanz said...

Blogger Tegar! >@-@

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah tegar sungguh wan ni...cayok2 k...ya sutuju berblog tu wajib k

Wansteddy Tales said...

Hanz ~ ikutkan ciri2 tu dah ada belum capai target 100% blogger tegar lagi hahaha...

Ain said...

sama la ngan ain....

kalau tenet problem, frust nonggeng kita....

wajibbb bukak blog setiap hari kan...

Wansteddy Tales said...

anje ~ rungsing wo sehari xberblog hahaha

Wansteddy Tales said...

ain ~ itu la... kat rumah wan xdapt berblog... sedey giler wuwu. harap hari kerja je le wuwuwu

mama zharfan said...

me paham..me pun mcm wan..tp kat umah me ada internet, so me guna internet kat umah utk blog, kat skool utk buat keje ;)

ieda said...

blogging ni boleh ketagih kan??

AcuRose said...

waa..berblog itu wajib..berdose kalu x berblog. Takut nye acu. Pas ni acu kena la jadi blogger tegar gak.

Wansteddy Tales said...

mama zharfan ~ tu ler.. masa rehat la paling wan gunakan sepenuhnya nak berblog sakan. xpn klu ponteng breakfast pulun habis2an memosting. sanggup tu xmakan dr tak berblog hahaha kemaruk kronik!

Wansteddy Tales said...

ieda ~ itu la dia. tahap kronik pun ada ieda hahaha...

Wansteddy Tales said...

Acu ~ ehehe... kdg2 wan miss gak berblog. nak2 masa moody time. boleh jd sehari suntuk blog terbiar. tp kalau ada mood balik wan qada banyak entry hari esoknya! kekeke...

Wansteddy Tales said...

Acu ~ ehehe... kdg2 wan miss gak berblog. nak2 masa moody time. boleh jd sehari suntuk blog terbiar. tp kalau ada mood balik wan qada banyak entry hari esoknya! kekeke...

kakyong said...

chaiyok wan...

♥cutebabygirl♥ said...

sy pn ketagih dgn blog! :D

Wansteddy Tales said...

k.yong ~ caiyo2 hahhaaha

Wansteddy Tales said...

cutebabygirl ~ ketagihan berblog itu sesuatu yg baik. takpe! hahaha...