Nuffnang

Monday, January 31, 2011

AKU Jarang online chat FACEBOOK

Bagi yang belum tahu, aku ni antara facebook user yang agak terlambat nak gunakan laman sosial tu.  Mereka yang berpangkat makcik pakcik lebih pakar pasal facebook. Bahkan kanak-kanak seawal 7 tahun pun punya akaun masing-masing dan boleh berchatting dengan kawan-kawan melalui  facebook sekarang. Hebat tak hebat...

Sedang orang lain dah punya 10'000 fan. Aku belum berhasrat lagi nak taruk icon 'like' facebook aku untuk saja-saja. Lagipun meraih populariti bukan sifat aku. Gasaklah takde fan pun. Bukan boleh bawa kenyang pun hohoho... Lebih baik aku moderate geng  facebook dulu sebelum menyerahkan segala kegiatan  facebook aku dibaca membuta oleh pihak-pihak yang tidak dikenali dan pihak yang tidak diingini. hahaha....

Namun kelemahan ketara, facebook kat pejabat ni. Bahagian aplikasinya kena block. Maka tak bolehlah aku bercanda mesra join contest pada waktu kerja. Bijak... bijak.... Memang patut pun. Kalau tidak, bersukarialah aku dengan kerja setambun atas meja sebab 'lupa' nak siapkan tugasan hakiki hohoho...
Bagi yang nak chat dengan aku melalui  facebook, eloklah tinggalkan mesej dulu. Aku memang tak buka online sewenang-wenangnya. Kalau korang tengok tanda chat menyala kat facebook aku, petanda aku sedang berchatting la tu. Seboleh-bolehnya aku nak elakkan berchatting. Sebab aku akan banyak habiskan masa kat situ. Lebih senang berurusan melalui email. Percakapan lebih terhad dan tidaklah meleweh ke arah perbualan yang lain.

Dan iya. Aku tak suka berchatting.

13 comments:

Sari said...

ksari pun mmg x on chat fb tu..nk update status pun maleh giler..hehe

Ezay Hadry said...

hehehe sori ye akak psl smalam
ezay saje jelah...tgk2 dh wat entri pasal ni ye..aha ezay pun tk suke fames2 ni..tp akak dh fames pun..hak3

Wansteddy Tales said...

Sari ~ hahahha... tu sindrom tu k.sari. wan pn kdg2 mai sindrom M tu sunyi sepi blog dan facebook :D

Wansteddy Tales said...

Ezay ~ bukan pasal ezay la dik. akk dah bnyk kali org tanya napa xnk on chat sbb dorg nk tnya pasal biz design akk tu. sbb tu akk suh dorg send mesej kalau nk chat :D hakak femes? alolo... ezay ni. secoit pn xfemes ladi hakak ni, dik hahahah

i am S!L4H.. said...

sy jrg on9 pesibuk..gahahaha

Wan_hazel said...

sama lah kak wan..wan pun tak minat nak on cchat FB tu..law on pun org macam2 lak chat..dh lah tak kenal..better tak yah on kan kak...wan lebih suka org PM wan je...senang je crte kan..

Wansteddy Tales said...

i am S!L4H ~ :D

Wansteddy Tales said...

Wan_hazel ~ aha! itu yg sebenarnya! akak pn kadang2 nk tulis apa yg tertulis dek wan tapi tapi xtercapai dek akal. hahaha... dpt jugak wan huraikan maksud tersirat dlm entry ni :D

Ummi Hanie said...

salam wan..
sy mule2 bukak akaun FB sbb abg ajak main game..hehe...lama gak terbiar tak aktif,main game je...tup2 teraktif ler sikit2...smbil promote2 biz smpingan..tp bab chatting tu mmg sy slalu kasi offline..malas ah nk chatting2 nih ;p

cikceriacorner said...

heheheh..

aku pon lama xchatting..kalo bukak fb pon kejap2 aje..heheh

Wansteddy Tales said...

Ummi Hanie ~ saya create akaun setahun tp xpernah guna sbb xreti nak gunakan FB. pastu ble dah tau sikit2 barulah mula aktif skrg tp utk update contest fb je selalunya hahaha

Wansteddy Tales said...

cikceriacorner ~ sama la kak. melh nk online :)

CatlinaFly said...

like tu utk bisnes ok kot..;) as part of promotion..tapi if nak wat like page utk blog dan diri sendiri...celebrity je layak wat gitu kot..

wallahualam..