Nuffnang

Thursday, April 14, 2011

Sambutan Hari Jadi Damia ke-3 tahun

Semalam kisah pasal Majlis akikah Asyraf. Harini kesinambungan kisah semalam. Hari yang sama, meraikan sambutan hari lahir Damia dan Haikal, abang sulung Asyraf.

Damia yang tak sabar-sabar tunggu majlis bermula. Sibuk main dengan lilin berhias 'Happy Birthday'. Sudahnya ada beberapa perkataan hilang dan patah. Sabor je la.... Masa ni masih berlangsung majlis Akikah Asyraf. Damia yang penat lepak-lepak kat lantai tunggu giliran sambutan besday dia pula.

Sebelum majlis bermula, para sepupu Damia  dah beria main-main kat luar rumah. Berdiri 3 dari kanan, Along, Birhday Boy. Lahir pada 29 mac. Tarikh yang sama dengan hari nikah aku.

Main bubble... Damia tak join geng sepupu ni. Sibuk melaram kat dalam rumah. Masa ni Damia pakai kebaya yang Nurul, opismate bagi sempena hadiah hari jadi Damia yang lalu. Ada aku ceritakan dalam entry: Hadiah untuk Damia dari Auntie Nurull! Tak sempat nak ambil gambarnya dengan kamera aku. Dalam kamera mak dan kakak adalah gambar Damia berkebaya hijau tu. Aku lupa nak simpan masuk dalam external hardisk.

Majlis dimulakan. Damia nak potong kek sendiri. Jenuh budak-budak lain tunggu potongan kek. Mana taknya, dak kecik ni penuh hati-hati memotongnya. Sampai tak luak, hahaha... Sebenarnya ramai budak-budak masa ni. Tapi tah kenapa takde satu gambar pun sesuai nak share. Cuaca masa tu panas berbahang. Peluh mencurah-curah kat dahi memasing. Macam kena siram dengan spray iron baju tu... Sebab tu tak sampai hati nak paparkan wajah-wajah berlemuh dek peluh hahaha...

Bila mak ngah dia (kakak aku) pas hadiah untuk Damia, barulah dia berhenti cuba nak potong kek sendiri!

Trimas Mama Ngah... Ayah Ngah... Damia suka hadiah tu! Beg sandang pink! Damia memang dah lama kepingin nak ada beg sandang sendiri. Kalau balik kampung. Mesti tak lepaskan peluang gendong beg-beg sekolah along dan angah yang berat tu. Akhirnya dapat juga Damia sandang beg dia sendiri :D

Gigih lipat dan masukkan baju hadiah dalam beg dia sendiri. Terharu Mama Ngah dia tengok kaletah Damia. 

Acara kemuncak majlis hari jadi ni bila along (Haikal) terima hadiah dari atok! Hadiah ni Mama dan ayahnya yang belikan. Sudahnya budak-budak lain berebut nak bawa. Kalau perasan, takde gambar Haikal dalam majlis hari jadi. Haikal cukup pemalu orangnya. Suruh potong kek, tak mau. Duduk pun jauh-jauh je. Sudahnya hanya birthday girl sibuk potong kek, tak bagi chance birthday boy sekali, haih....

Kesimpulannya sambutan hari lahir ni memang besh! Nanti aku share design pennant yang sempat aku design dan print sehari sebelum balik kampung. Gigih tu design. hahhha...

10 comments:

MRS. K said...

damia dapat beg strawbery shortcake yer.. suke la die

Bionic women said...

wah..damia dapat beg baru...cantik begnya. pink lagi gitu

mummy_ayu said...

wah..dpt beg pink..suka la dia..

♥♥syahadah♥♥ said...

happy birthday damia chayang..eh tgk muka dia bukak hadiah..rangkus habis..

lizz said...

Happy birthday dania...auntie doakan semoga sihat dan ceria selalu...

Wan_hazel said...

epy bday damia..peluk cium wan utk damia..hehehe...moga cepat besar n rezeki keluarga melimpah ruah..amin..

Ezay Hadry said...

dh besar ye damia...hihi dapat beskal best uh..teringan nak jadi kecik2 balik..haha

AyuArjuna BiGoshh said...

hepi besday dania...comey beg itu :)

BabyIntan said...

Wee weet! Amboi cute ceckci nya dak damia! Seronok lah dapat hadiah ye sayang...ngeee :D

Lates n3: Tutorial Membuat Site Map Di Blogspot

oranglidi said...

meriah birthday damia....bestnya..


New Entry: CHEAPSKATE.COM | THE BEST DEALS IN TOWN