Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Friday, April 29, 2011

wansteddy@gmail

Walla! akaun Gmail aku dah dibina. Dengan rasminya aku akan mula berblog dengan email wansteddy@gmail.com mulai hari ini. Lepas ni kalau ada apa-apa perkara libatkan blog, aku akan gunakan email ini. Rasa besh pulak bila taruk nama pena sendiri dalam akaun email hohoho...
Kredit pada Uyun aka Cute Mum yang hasilkan entry bertajuk Cara senang nak tukar ke akaun Gmail. Satu lagi entry berkait dengan sessi penukaran alamat email ke gmail, kalian perlu juga baca tutorial ini dari Uyun. Langkah akhir ni mungkin lebih penting. Supaya kita betul-betul jadi author blog dengan alamat gmail bukan lagi dengan alamat email lama. Jemput baca entry bertajuk: Dah wat akaun Gmail tapi Author masih Yahoo??

Kalau kalian nak ikut cara mudah beralih dari yahoo/hotmail kepada gmail. Jemputlah pelajari tutorial di blog Uyun. Senang je nak follow.  Trimas Uyun :)


12 comments:

zahidah dihaz said...

yea!! selamat datang ke komuniti gmail...hehehehe



New Entry: Royal Wedding – Prince William & Catherine Middleton

Cute MuM said...

sama-sama..
siap buat entry lagi..
tapi memang bestkan boleh guna nama pena sendiri..

Salina@IbuAqil said...

Selamat datang ke Gmail wan.. Inapun baru tukar ke akaun Gmail.. :D

Suhana Shahril said...

Dah try buat tp followers kat Dashboard x naik pun. Cuma ada kat dlm blog jer.Wan nya Dashboard masih ada followers ka?Bagaimana pula dgn Blogs I'm following kat Reading List (Dashboard)? Ada atau tak?Kalau Ana sign in guna gmail, semua tu kosong mcm kena follow balik jgk.huhu...

BabyIntan said...

Alaaaa, nape intan tak tau cara ini dulu kalau dak idak lah diriku susah payah nak kena follow one by one semula :(

Nak nanes rasa bila tau ada cara yg tak hilang blog yg kita follow cam nie....uwaaa!

Latest n3: Lapan Kali Di Bius!

lea yana@Dr.Nur Liyana said...

salam akk..gmail mmg bez..dr dlu gune gmaillpas tuka dr yahoo yg byk spam..welcome to gmail..=)

Wansteddy Tales said...

zahidah dihaz ~ trimas Cik Idah ^^ (manadai2 bg nama pena orang gitu hohoho, besh disebut kan ;)

Wansteddy Tales said...

Cute Mum ~ dari dulu nak tukar alamat email wansteddy tu tapi pk kn xde kepentingan. dah blogspot suh tukar, alasan kukuh sikit nak beralih pd nama komersil hohoho... thanx Uyun, berkali2 singgah blog Uyun harini. macam stalk pulak hahahah...

Wansteddy Tales said...

Salina@IbuAqil ~ trimas Ina, rasa macam 'segar' sedikit hohoho

Wansteddy Tales said...

Suhana Shahril ~ takat ni dalam dashboard wan masih ada blog yg wan follow. wan xpasti nak tunjuk camne sbb wan pn rujuk semua tutorial Cute Mum. Harap2 blog2 yg Suhana follow tu dpt di trace semula

Wansteddy Tales said...

BabyIntan ~ takpelah Intan, ada bagusnya juga follow balik sbb kdg2 tu ada gak blog lama2 yg kita xsedar dah xaktif. sekurang2nya Intan dah refresh dashboard Intan dengan kenalan kekal :D

Wansteddy Tales said...

lea yana@Dr.Nur Liyana ~ ic... itulah, akk pn tgk inbox asyik semak je dgn spam macam2 spam ni. Trimas lea, rasa besh pulak akaun kosong ni hohoho.... rasa kemas :D