Nuffnang

Thursday, June 30, 2011

Ah! Letih.... (dengan nada keluhan)

Aku rasa tak berbaloi merungut sebab kerja yang aku lakukan benda kesukaan aku. Kecualilah aku bekerja luar bidang kegemaran aku kan.  Macam profesion guru. Bukan aku benci kerjaya tu, cumanya aku tahu, aku bukan spesis manusia sesuai jadi seorang pendidik. Walaupun mak aku memang teringin benar nak tengok salah sorang dari 5 anaknya bergelar cikgu hohoho....

Aku kalau jadi cikgu. Confirm jadi cikgu yang paling dibenci sebab cengil benar. Mungkin jadi cikgu mak lawak sebab cepat panik dan gugup. Atau segala kemungkinan lain. Pendek kata aku tak boleh jadi pendidik. Sebab aku tahu, aku tak tahan mengajar orang. Tak sabar. Cepat rasa nak marah. Silap-silap aku mengamuk je dalam kelas. Haruuuuu anak murid aku!

Aku seorang pereka grafik. Bukan wartawan seperti yang disangka! Hahahah... Ye... aku pernah disalahtafsirkan sebagai wartawan satu ketika dulu. Keluar air mata aku sebab ketawa berlebihan! Tak boleh bayangkan hidup aku jadi wartawan. Tentu selebet dengan spek besar, bawa buku nota tebal alam dan beg sandang. Itu imaginasi aku kalau aku jadi sorang wartawan kui3... Hakikatnya aku memang selebet!

Kerja design ni tak berat sebenarnya. Bukan kena bancuh semen, kena angkut kelapa sawit yang berat berkilogram tu. Tapi tak dapat disangkal lagi ia boleh jadi rumit, nak-nak kalau bebanan kerja tu bertimbun banyaknya. Kerja ni menuntut kerahan otak dan masa. Kalau design tak cantik, prepare la kena balun! Perlu sedar, kata-kata yang pahit lebih sakit dari serangan fizikal tau. Silap-silap boleh ingat sampai mati! kehkehkeh... Cumanya tak tahan tu bila kita bertangguh. Siapkan pelan-pelan... lama-lama kerja sefile jadi berfile-file, berfolder-folder sampai aku hidapi serangan panik! hhahahah.... 

Ketawa bagi kurangkan gelabah itu... Saja tulis benda tak berfaedah kurangkan stress ini. Sebab tu dua tiga hari ni selowwww je aku nak berfacebook dan berblog. Rasa malassss selagi kepala rasa terik dek tension.

Kopi... mana kopi...! Addict to coffee... Ya, keterlaluan ketagih :P

3 comments:

Mama Zharfan said...

u are born creative :) tak semua org ada talent mcm u tau :)

AyuArjuna BiGoshh said...

nescafe satu!!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bila stress makannnnnnnnnnnnnnnnnnnn