Nuffnang

Sunday, June 5, 2011

Busy sunday...

Ia agak dramatik kalau nak dibayangkan. Tapi hari ahad bagi aku, adalah hari yang sama busy dengan hari kerja. Berbanding hari sabtu. Hari bawa Damia bersiar-siar. Dengan aku-aku sekali enjoy seenjoynya. Sebaliknya hari ahad, rutin surirumah bermula. 

Bangun tidur saja, segala persiapan seperti memasak, mengemas, membasuh dan lain-lain tugasan yang biasa mak-mak kita lakukan hari-hari. Aku buat hari ahad je. Itu pun rasa letih ya amat. Kendian lepak-lepak tonton TV. Patutnya ajak sekali Damia, tapi aku yang konker rancangan pilihan hohoho... Lepas tu plan baik punya nak iron baju seminggu kerja untuk diri sendiri dan hubbyku tentunya.

Bila menghadap kerja di komputer.... Aku dah jadi macam gambaran di atas. Mengantuk... takde mood.... mengantuk.... Bikin nak tidur sebab penat. Ketika menaip ini pun aku rasa macam ada-ada je lagu lullaby kat sebelah telinga pujuk-pujuk g tidur. 

Ni kalau layan, koman-koman pas magrib baru bangun huhu....

6 comments:

Adyshariz said...

hari minggu camtu la wan..dpt tido mmg syiokk..hehe

Wan_hazel said...

hahaha..kak wan bangun cepat...bangun cepat..cian kak wan..Wna pun pernah rasa camtu..sampaikan tempahan tu wan akan tangguhkan..esok tangguh esok..esok lak tangguh lagi esok..sampai lah satu hari tu wan terpksa btungkus lumus wat kesemuanya dalam satu hari..ehhehe

rehat je kak..hari ahda kan hari utk rehatkan diri..

yantz-yeem said...

sabtu ahad keja aku mkn di kenduri kawen....dah lama giler dapo umh aku x berasap!!!

Wansteddy Tales said...

Adyshariz ~ kan... tu yg selalu lajak ke tengahari bangun tu kui3 ^^

Wansteddy Tales said...

Wan_hazel ~ kan... tangguh tu yg punca jadi terbeban bnyk keje tu. hohoho... ahad hari bz di rumah Wan. sebab hari ahad je masa yg ada nak 'bersihkan' seluruh rumah. hari2 lain bersih ala2 kadar je hahahha

Wansteddy Tales said...

yantz-yeem ~ status ko skrg boleh diterima lagi. xlarat nk masak... hahaha... makan tunjuk2 pn jadilah