Nuffnang

Wednesday, October 9, 2019

Logo Belanjawan 2020

Ok, macam biasa dapat job last minute LAGI. Kali ni kena design poster Bajet 2020. Perkara yang para designer paling tak gemar bila dapat projek design: Arahan kerja TANPA content. Yup, SELALU berlaku. Nak-nak benda urgent, benda belum pasti dan macam-macam lagi.

Jadi akan keluar arahan macam ni "You design dulu, content kita kasi NANTI." Nanti tu boleh jadi lagi berapa minute deadline. Boleh bayangkan tak berapa banyak design kena rombak sebab content tak berpadanan dengan hasil artwork?

Tak nak cerita panjang. Aku dah kena start design. Harini setelah puas menggodek sana sini cari logo. Tanya geng designer, without respond. Akhirnya jumpa link Belanjawan 2020. Sila klik link tersebut untuk dapatkan original file logo. Pelbagai format disediakan.


Kat sini aku nak share logo format png yang dah siap resize. Jemput klik text LOGO BELANJAWAN 2020 ni untuk download hi res logo. 

Semoga memberi manfaat.

No comments: