Nuffnang

Monday, October 10, 2016

Penyampaian hadiah Hari Pengguna 2016

Alhamdulillah... selesai juga Majlis Penyampaian Hadiah Hari Kepenggunaan sempena Hari Pengguna HPM  2016. Majlis berlangsung di Dewan D, Maeps Serdang pada sabtu lepas bersamaan 8 oktober 2016. 

Kami sempat join contest mewarna bagi katergori B (7-9 tahun) untuk Damia dan kategori D (13 tahun ke atas) untuk hakak dan suami. Tak sempat nak snap sebarang gambar aktiviti semasa mewarna. Memang tak cukup masa 2 jam diberi. Ikutkan hakak tak puas hati dengan hasil lukisan sendiri. Kalau extend sejam lagi bolehlah completekan details dalam poster tu. Melukis dan mewarna dalam perut berkeroncong amatlah tidak menyeronokkan ye. Maka hasil lukisan pun ala la sajalah. Nak pula sepanjang tempoh 2 jam mendengar rengekan Cik Mia yang komplen lapar... lapar... lapar... Kesian Mia. Silap kami juga sebab tak sempat nak breakfast dulu. Pengajaran pada hari kejadian. Bila lapar, idea dan mood nak buat contest pun tersangatlah terhad ye, noted!

Alhamdulillah... dapat tempat pertama kategori Poster grafik (E). Suami dapat tempat ketiga peraduan melukis komik.  

Selesai urusan penyampaian hadiah, penganjur umumkan nama pemenang peraduan Mewarna. Bila masuk bahagian pemenang kategori D, tiba-tiba dengar pengacara umumkan... "pemenang tempat kedua jatuh kepada... Wannnnn Hairuuuu..." automatik terbangkit bangun! Nasip baiklah masa kat stage perhati lukisan tu, betul lukisan hakak. Kot nama orang lain kan naya huhu... alhamdulillah... 1 lagi hadiah berjaya dibawa balik. Wang tunai RM200! 

Akhir sekali kami pusing-pusing booth pameran di sekitar Dewan D. Awal datang tadi memang tak sempat nak tengok apa-apa. Ralit urusan pendaftaran mewarna, daftar pemenang dan cari port mewarna. Bila dah habis event baru berpeluang jengah bahagian pameran. Bila tengok lukisan budak-budak sekolah rendah, sekolah menengah, tertunduk malu rasanya! Hebat-hebat belaka. Bukan saja idea, bahkan skilll melukis pun mengalahkan profesional illustrator. Tabiklah!

Inilah hadiah yang berjaya dibawa pulang. Total kemenangan bagi tahun 2016 sebanyak rm2900. Syukur alhamdulillah... Untuk maklumat lanjut senarai pemenang, boleh klik link berikut: Pemenang HPM 2016.

No comments: