Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Thursday, February 10, 2011

Contest Magnolia Sherbet Winner ~ Kecewanya aku wahai Nuffnang....

Bad mood ---> pengumuman contest Magnolia Sherbet blogging dah diumumkan melalui email peserta. Rasanya tak lama lagi naiklah dalam blog Nuffnang. Entry aku tak terpilih kalangan pemenang. Sudahlah terlepas peluang slogan kreatif. Blog entry contest pun kalah. 


Berikut adalah senarai pemenang:

1. Carmen Wong (http://khayne-me.blogspot.com/2011/01/magnolia-sherbet-day-keeps-all-my-other.html)
2. Joshua Wong (http://tallboyz.blogspot.com/2011/01/magnolia-sherbet-day-make-my-health.html)
3. Hilda Teo (http://jellybeanscollector.blogspot.com/2011/01/magnolia-sherbet-day-melts-daily-blues.html)
4. Ahmad Syafiq Bin Mohd Hasib (http://roqrock.blogspot.com/2011/01/magnolia-sherbet-day-reminds-me-of.html)
5. Foo Er Ling (http://lilmissconfession.blogspot.com/2011/01/magnolia-sherbet-day-drives-us-closer.html)

Tahniah pada mereka semua.....

Frust? tentulah. Bohonglah katakan tidak. 3 minggu aku perah otak pikirkan idea entry tu. Kadang tu sampai stress sebab aku rekacipta watak baru. Tapi kali ni takde rezeki LAGI dengan contest kreatif Nuffnang. Selalu kecewa kalau tengok keputusan pemenang tak pernah memihak kat aku tau. Orang boleh kata... takde rezeki... Tapi bagi peserta yang memang bersungguh buat entry kreatif, tentu faham apa yang aku rasa.

Keputusan ditangan dorang, apa yang aku tulis ni sekadar luahan perasaan je la. Bukan nak bangkit isu dan pertikaikan keputusan dorang. Cuma kadang tu bila tengok entry pemenang yang buat entry ala la je tapi menang besar rasa nak hempuk je monitor ni sebab bengkek! Tah mana kreatifnya aku tak nampak. Bukan contest Nuffnang semata aku cakap gini. Lain-lain penganjur contest pun sama! Kadang tu tulis je  keputusan berdasarkan entry paling KREATIF! Tapi pemenangnya.... nampak sangat ada bias di mana-mana. Tepuk dada tanyalah selera!

Aku nak share antara contest yang aku sertai dengan Nuffnang:
Tak tahu keputusannya

Top 20/saguhati: Tiket tayangan filem Narnia 3D 

Tidak menang!

Tidak menang! 

Jipaban - My 2010 Santarina Tidak menang!

One step closer to maxis Om Nom Nom Race Tidak berjaya!

DiGi iPhone 4 Life

Kisah bersiri Kak Wan dan DIGI iPhone 4:
Babak PERTAMA: DiGi iPhone 4 Me
Babak KEDUA: DiGi iPhone 4 Play
Babak KETIGA: DiGi iPhone 4 Real
Babak KEEMPAT: DiGi iPhone 4 Life
Tidak menang!

Banyak lagi, tapi aku dah malas nak godek-godek label Contest dalam blog ini. Rasa seballll je hati ni. Kecewa berkali ganda. Sebab contest luar yang aku join pun tiada khabar berita. Senyap sunyi, petanda kekalahan berterusan. Hobi ini yakni sertai contest, kalau sertai 10  jenis contest, lekat satu pun jadilah.  Kalau lekat 8/10 lebih-lebih lagi happynya! Tapi aku sertai multi contest lekatnya habuk pun takde... memang mematahkan semangat juang sertai contest tau!  Besh je tengok geng comper yang seminggu mesti menang sekurang-kurangnya 5 contest! Sebab mereka rajin mencari contest dan punya tuah yang cemerlang! Melihatkan kejayaan dorang, memang buatkan semangat sertai contest aku berkobar-kobar!

Kalau ada yang berkecil hati sebab tak menang lucky draw contest blog atau contest luar. Aku lebih lagi berkecil hati. Sekurang-kurangnya Lucky draw kita tak perlu perah otak. Isi syarat /borang contest je. Tapi kalau contest kreatif. Dah penat buang masa fikirkan idea konsep dan reka slogan, drawing, entry berjela. Tapi bila tengok keputusannya asyik-asyik tak berjaya saja ----> Sungguhlah aku kecewa!

Separuh hati nak berblog harini. Semangat kendur. Tapi aku ni manusia tak reti serik. Besok-besok Nuffnang anjurkan contest lagi, confirm aku berdegil nak join jugak. Mesti nak reka kartun lagi. Biarpun aku tengok penyertaan kartun contest aku selalu dipandang sepi team Nuffnang. Kecewa dan sedih aku...

34 comments:

karipapsayur said...

rajin sungguh join nuff punya contest yek! xpe.. nnt ada rejeki tuh...

Join giveaway mudah!

Wansteddy Tales said...

Karipapsayur ~ berjuraian ayak mataku hari ni cik Sayor! bagai berbaldi2 air mata halimunan berjejer di pinggir mata ini huhuhu....

CaDLyNN said...

cube lagi len kali erk wan..jgn give up..insyaAllah satu hari nanti NN nmpk kreativiti wan mcm kitorg nmpk..chill:)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

jgn putus asa & kecewa dear!!!
manyak lg contest menanti..
usaha lai yer..=)

Wansteddy Tales said...

CaDLyNN ~ thanx Lynn... saya mmg jenis degil. kalah pn ada hati nk join jugak. harini je luahkan rasa sebal ni. tp esok2 ble mood contest tu kembali. rempit balik! hahaha

Wansteddy Tales said...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ ~ uhuhu... trimas Leily... yer, itulah sebaiknya. kena usaha lagi :)

BIONIC WOMEN said...

cuba lagi yea wan..
wan memang kreatif, ada bakat..so keep a good work..mesti pasnih ada rezeki

Wansteddy Tales said...

BIONIC WOMEN ~ amin... trimas eily... 1st try contest NN ni yg iphone tu mmg dah frust. tp gigih join jugak yg berikutnya. tp xpernah lagi lekat hadiahnya huhu...

Cute MuM said...

sabarlah wan.. insyaallah ada rezeki nanti yang hadiahnya lebih lumayan.. cute mum paham perasaan kecewa tue.. walaupon cute mum belum pernah join contest bast entri kreatif yang besar2.. sebal kalo tak berjaya itu memang akan terasa..
takper2.. cuba lagi yer.. jangan putus harapan..

Mama Zharfan said...

nothing certain in contest kan....esp nuff contest yg mana ramai giller org join..msl nak komen lebih2..sendiri paham lah kan bila tgk list winners tu

Wansteddy Tales said...

Cute MuM ~ Trimas... sebal tu sbb bnyk kali mencuba tp hasilnya xpernah ada. dah malas nk join blog contest sbb nasip selalu mcm tu juga. sudahnya bnyk miss contest :(

Wansteddy Tales said...

Mama Zharfan ~ K.suziey & Mira merasalah juga contest Nuff ni. rasa bangga je tgk kawan sndri termasuk dlm list pemenang NN! dan kata k.suziey tu.... bnyk benarnya, xde org yg sudi bangkitkn isu je kot... tkt kena banned! hahahha

AyuArjuna BiGoshh said...

wan- dugaan semuanya tu..hakak pun dah tak layan sgt nuff contest...cam dah malas ..huhu

Mama Balqis said...

hmmm...sabarla Wan..me pun rasa ada bias kat citu...ada entry biasa2 ajer.....mungkin juri nilai lain tak sama apa yg kita sangka kot!Tak apa la cuba lagi...pada saya entry wan MEMENANGI hati saya...

Mama Zharfan said...

isu sensitif tak boleh disentuh..BAHAYA ...tp pd pemerhatian me, this time, 4 org buat entry biasa2 ie tanpa doodling, sorang jer yg guna idea doodling--yg 4 winners tu, explain simple2 ajer, and lots of real pics...so mana ler kita nak tau judges nak yg doodling or not kan...again, nothing is certain in nuff conetst ni..me kalau join pun, me akan guna idea psl my kids ajer :p

yepp..mira pernah menang RM2k tu..me menang nuff tp hadiah ratus2 ajer wan, tak cecah ribu2 RM mcm mira pun :)

Ezay Hadry said...

ezay plak tak terfikir lagi nak join contest nuffnang..suka lagi contest FB tapi benci ea yang based votes ni..ezay fhm prasaan akak tu..
pernah ezay join satu contest tu smpai tak tidur dan tak g kelas..pastu hampeh..conso pun tak dapet..
rezeki ada di mana2 kak..
kalau takde kat nuffnang ada kat laen kan..

Hilda Milda™ said...

Hi! To be honest, this is my first time winning too. I've joined numerous contests organized by Nuffnang but I never won, not even tickets for movie screenings. So don't give up and be upset, okay? Good thing definitely comes to those who wait (: Who knows you will be the next one!

Cheers and happy blogging!

Ummi AmnaAmzar said...

nak menang besar nnt tuuu...caiyok!

Wansteddy Tales said...

AyuArjuna BiGoshh ~ bln 1 bnyk dugaan mood nk join contest pn xde. bln 2 xdgr2 lg kol dr mana2. asyi terima bad news manjang. smlm bad news harini pn bad news. tu yg jd double sebal tu huhu.. trimas k.ayu...

Wansteddy Tales said...

Mama Balqis ~ trimas mama balqis. saya anggap xde rezki je la. lucky bg pemenangnya, tumpang happy utk dorg :)

Wansteddy Tales said...

Mama Zharfan ~ menang besar kecik bkn isunya k.suziey. kemenangan tu yg besh! hahha

wan pk positif myb dorg judge base pada gambarlah. sebab majoriti taruk gmbr bnyk2. sbb kalau nk kata psl intipati cerita, peserta lain pn bnyk kupaskan isu berkaitan info sherbet ni :)

Wansteddy Tales said...

Ezay Hadry ~ trimas Ezay... kena hadapilah perasaan ni. jd gni pn sbb rentetan kes smlm jgk. sbb tu sebal je hati.

Wansteddy Tales said...

Hilda Milda™ ~ thanx Hilda & congratulation on ur winning entry! this time not my luck la Hilda. kena wait jugalah :)

nadia said...

wan,
xpe la..
nak buat mcm mane kann....
sabo naaa.. ;)

psstt..
wan, nak mntak tlg designkan header boleh?
tlg email nadia dgn harga sekali ye...
ni email nadia,
nadiafarahida@gmail.com

comel2 la karektor katun wan ni...

yantz-yeem said...

huhu x merasa nak suh ko belnje besar-besaran!!hahahaha...leks beb nanti tuah akan berdamping ngan ko...jgn kuciwa k!!

Wansteddy Tales said...

Ummi AmnaAmzar ~ amin... pnjg aminnya tu hohoho... tak tau la nk menang apa dah, yg ditarget xdpt yg dikendong keciciran dah ni hahaha

Wansteddy Tales said...

nadia ~ trimas Nadia. boleh je tp kena wait list customer wan, boleh? hehehe jap wan nk email

Wansteddy Tales said...

yantz-yeem ~ hehhe... sian ko terpaksa dgr luahan perasaan aku tadi. sah2 ko pn tgh serabut perut dgn hp ko kan. aku dah cool. isunya stat smlm pnya kes la ni huhuhu

iManAzRaf said...

mak aih.. rjn join cntest nffy..
sdh gk denga camtu.. xtaw nk ckp pe.. saba je la ek.. peace! =)

Wansteddy Tales said...

iManAzRaf ~ takpe, cabaran utk kali ni. next time kalau ada contest besh lg, boleh improve style contest lg ;)

Anonymous said...

Ok Lah tuuu. sudah di ganti dengan Iphone dengan RM800 gift voucher. keh keh keh..

emenang member

Wansteddy Tales said...

emenang member ~ tak aci, xde profile pn xsure mana satu nih hohoho... thanx yeh. alhamdulillah, happy dan bersyukur :)

Devi da Lil' DeviL said...

i memang tak suka NUFFNANG..kkekekeeke...so my blog only serve Advertlet sebab i rasa NUFFNANG agak serabut/bias dan sewaktu dengannya. so eNUFF (B)nang kekeke

Wansteddy Tales said...

Hi Devi, besar hati Devi sudi follow blog wan :D
agak serik nak join contest2 nuffnang ni Devi. Dah lama xjoin cntest blog anjuran Nuffnang, tawaran hadiah lumayan2 tp rasa sebal je nak join huhu... tgklah ble duka lalu terpujuk, myb join balik. pasal payment tu wan pn xfhm. ada blogger tak aktif berblog naik cash mencanak! rezeki masing2 agaknya :)